Over ons

Dr. Wahid Rezaie heeft in het jaar 2008 de studie geneeskunde cum laude afgerond aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Hij voltooide zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en in het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg in 2015. Daarnaast heeft Dr. Wahid Rezaie een fellowship traumatologie voltooid in het kantonspital St. Gallen te Zwitserland.

Na zijn opleiding tot orthopedisch chirurg specialiseerde hij zich verder in de diagnose en behandeling van zowel veel voorkomende als complexe voet -en
enkelaandoeningen. In 2015 maakte hij deel uit van een van de meest gerenommeerde voet -en enkel units in Europa, i.e. het North Bistol Hospital in het Verenigde Koninkrijk. Deze fellowship was onder leiding van de vooraanstaande medicus dr. Winson. De nadruk lag hier bij op de arthroscopische (kijkoperatie) procedure, behandeling van sportletsels, behandeling van arthrose, correctie van standafwijkingen, behandeling van diabetische voeten en behandeling van traumatische voet- en enkel letsels.

Dokter Wahid Rezaie was tot augustus 2016 wederom werkzaam als fellow voet- en enkelchirurg in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen bij dr. Louwerens. Hij
bekwaamde zich aldaar in de behandeling van voet -en enkelaandoeningen bij reumatische aandoeningen en bij neuromasculaire ziekten, zoals bij HMSN (hereditaire motorische en sensorische neuropathie), CMT (Charcot Marie Tooth), HSP (hereditaire spastische paraparese) en CVA (CerebroVasculair Accident of hersenberoerte).
Daarnaast richt dr. Wahid Rezaie zich op innovatieve orthopedische technieken zoals minimaal invasieve chirurgie van voorvoet aandoeningen en arthrodese van
gewrichten middels arthroscopische technieken (kijkoperatie), hetgeen kan resulteren in bespoediging van de herstelfase.

Per September 2016 werkt dokter Wahid Rezaie samen met 10 andere collega’s bij de dienst orthopedie van het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis (OLV) in Aalst.
Dr. Rezaie participeert samen met endocrinologen, podologen, diabetes verpleegkundigen en orthopedische schoenmakers in de diabetes voetkliniek van het OLV Ziekenhuis campus Aalst, waarbij complexe voetproblematiek bij diabetische patiënten behandeld wordt. Daarnaast is dokter Wahid Rezaie betrokken bij het uitvoeren van wetenschappelijke studies en hij is de auteur van meerdere wetenschappelijke artikelen in verschillende internationale journaals.

Dr. Rezaie is lid van o.a. volgende verenigingen:

  • British Orthopaedic Association (BOA)
  • British Orthopaedic Foot & Ankle Society (BOFAS)
  • European Foot and Ankle society (EFAS)
  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie (NVOT)
  • Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG)
  • Dutch Foot and Ankle Society (DFAS)
  • Association of Diabetic Foot Surgeon (A-DFS)
  • Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie (BVOT)