Minimaal invasieve operatietechniek

Podologiecongres: Minimaal invasieve operatietechniek voor de behandeling van de voetafwijkingen

By: | Tags: | Comments: 0 | december 19th, 2019

Orthopedisch voet- en enkelchirurg Dr. Wahid Rezaie gaf tijdens het nationaal podologiecongres in Brussel op 14 december  2019 een presentatie over de minimaal invasieve operatietechniek (Minimally Invasive Surgery of M.I.S.)

De minimaal invasieve operatietechniek  is een methode die steeds meer toegepast wordt binnen de voet- en enkelchirurgie. Met deze techniek kan er door middel van een kleine snede, de standafwijking van de teen of de voet gecorrigeerd worden, dikwijls zonder het gebruik van osteosynthese materiaal ( zoals plaat, schroef,..).

Minimaal invasieve voetchirurgie is een veilige en effectieve methode in de behandeling van planetaire druk m.n. bij oudere patiënten en diabetische patiënten, mits dat dit uitgevoerd wordt door een voetchirurg geschoold en gespecialiseerd in M.I.S. techniek .

Tijdens deze lezing gaf dr. Rezaie een samenvatting over de minimaal invasieve operatietechniek bij het behandelen van de standafwijkingen zoals hamertenen, hallux valgus en holvoet  en liet een aantal casussen uit de praktijk de revue passeren.

Tijdens het congres was het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis goed vertegenwoordigd.  Prof. Dr. Frank Nobels als endocrinoloog in het Aalsterse en de voorzitter van de Diabetes Liga presenteerde een samenvatting van de laatste internationale richtlijn( International Working Group on the Diabetic Foot) over de behandeling van diabetische voeten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.